divendres, 27 d’agost del 2010

Preprograma del Cap de Setmana Iber a Folgueroles

A Folgueroles comencen a escalfar motors pel Cap de Setmana Iber 2010.

La informació completa encara no hi és, però ja han penjat un preprograma a la xarxa per anar fent boca.



L'hem trobat al web de firesifestes.com.

http://www.firesifestes.com/Fires/F-Cap-Setmana-Iber-Folgueroles.htm

Ben aviat sortirà el programa amb els actes definitius que es faran al Casol de Puigcastellet. Des del blog de Vox ossum us n'informarem puntualment.

De moment, seguiu gaudint de les vacances estiuenques (els que encara en tingueu).

dimarts, 17 d’agost del 2010

Una fossa de la Guerra Civil a Menasalbas, Toledo

Aquest mes de juliol s'ha posat al descobert una fossa comú de la Guerra Civil Espanyola a Menasalbas, província de Toledo.

L'excavació s'ha dut a terme pel Foro de la Memoria Historica, s'han recuperat els cossos de 17 persones afusellades el 3 d'abril de 1939, dos dies després que hagués finalitzat la Guerra Civil Espanyola.

Ha comptat amb la partipació d'uns 70 professionals (antropòlegs, arqueòlegs, historiadors, ...) que, de forma totalment altruista, han dedicat part de les seves vacances a posar al descobert aquests crims que alguns pretenien que quedessin oblidats per sempre.

Aquí podeu veure unes fotografies dels treballs, que hem extret de la pàgina del Facebook: "Exhumación Fosa Común de Menasalbas".

Expliquen els excavadors que va ser una campanya molt dura, on van haver de patir greus amenaces per part de grups ultradretans.

També va ser dur el component emocional dels familiars que encara quedaven vius, ancians ara, nens aleshores.

Si voleu més informació sobre Menasalbas, i veure moltes més fotografies i vídeos, podeu consultar aquesta pàgina del Facebook que us hem esmentat abans:

http://www.facebook.com/group.php?gid=112645952118271&v=wall

Dins aquesta pàgina del Facebook, us recomanem l'article, titulat "Aquella tragedia del 3 de abril en Menasalbas" que resumeix el que va passar, tant durant els assassinats, com les dificultats que van haver de de suportar els voluntaris que van efectuar els treballs d'exavació:
http://revistaaqui.net/index.php?option=com_content&view=article&id=961:aquella-tragedia-del-3-de-abril-en-menasalbas&catid=55:provincia&Itemid=167

I podeu trobar encara més informació sobre Menasalbas i sobre altres fosses a l'adreça del Foro de la Memoria Historica: www.foroporlamemoria.info

dilluns, 16 d’agost del 2010

S'acosta el Cap de Setmana Ibèric

Aquest any 2010 ja en farà 10 que es celebra el Cap de Setmana Ibèric a diversos jaciments de la Ruta dels Ibers de Catalunya.



Aquest és el programa que ha preparat el Museu d'Arqueologia de Catalunya per anunciar el 10è Cap de Setmana Ibèric, el 2 i 3 d'octubre de 2010.

Teniu molts jaciments on triar.



Des de Vox ossum estem preparant una petita col·laboració en els actes que s'organitzaran al Casol de Puigcastellet (Folgueroles).

Seguirem informant...

dijous, 5 d’agost del 2010

Ja tenim un comptador al blog

El dia 3 d'agost de 2009, ara fa just un any, vam iniciar aquest blog.

Vam fer-lo amb la intenció de donar a conèixer les activitats en què participem des de l'Associació Vox ossum, però sense saber ben bé si algú se'l miraria.

Però, durant aquest temps ens han arribat notícies que si, que algú se'l llegia.

I, és clar, ens han vingut ganes de saber-ne més.

Hem trigat un any però, finalment, ja hem posat un comptador al blog.

Com que no tenim manera de saber el nombre de visites que hem tingut durant aquests primers dotze mesos, hem decidit començar a comptar des de zero a partir d'avui 5 d'agost de 2010.