dimarts, 26 de juliol del 2011

Els 16 de Menasalbas ja descansen en pau

L'estiu passat us vam explicar que un equip d'arqueòlegs, antropòlegs i voluntaris estaven treballant a Menasalbas (Toledo) en l'exhumació d'una fossa comuna de la Guerra Civil Espanyola.

En aquesta fossa s'hi van enterrar 16 persones que havien estat assassinades per elements franquistes pocs dies després d'haver finalitzat la guerra.

Finalment, aquestes 16 persones ja descansen en pau.



Durant aquest any s'han realitzat les proves d'ADN per tal d'identificar amb seguretat els individus de la fossa, tot i que durant el procés d'excavació es va poder efectuar una aproximació a les identificacions gràcies a les evidències antropològiques i elements del vestit i altres objectes que duien al damunt.


Trobareu més informació de l'acte d'enterrament, que va tenir lloc dissabte 16 de juliol, a la pàgina web de la "Federación estatal de foros para la memoria":

http://www.foroporlamemoria.info/2011/07/cuatrocientas-personas-participan-en-el-entierro-y-homenaje-a-16-victimas-del-franquismo-en-menasalbas/

dijous, 7 de juliol del 2011

Monthemhat al Museu Salvador Vilaseca de Reus

L'exposició "Projecte Monthemhat, les mòmies oblidades", actualment es troba al Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca de Reus (Baix Camp).



Se la podrà visitar del 6 de maig fins el 8 de setembre de 2011.





Es complementa amb material arqueològic egipci provinent de la col·lecció d'Alfred Blasi.











Trobareu més informació al web del museu: http://www.museus.reus.cat/msv









I us podreu refer de les altes temperatures d'aquests dies asseient-vos una estona a la fresca observant el vídeo editat per l'equip del projecte, veient com uns quants arqueòlegs treballen dur, passen calor i s'empassen pols.


Tot sigui per la ciència !