dilluns, 29 d’agost del 2011

XI Congreso Nacional de Paleopatologia

Del 15 al 17 de setembre de 2011 es farà a Andorra la Vella el XI Congreso Nacional de Paleopatologia, que organitza l'UAB.

Prèviament al Congrés, dimecres 14 de setembre, a la Sala de Graus, edifici C de l'UAB, es durà a terme el Workshop que porta per títol: Paleopathology in Europe: State of the Art.

Trobareu més informació al següent enllaç:

http://jornades.uab.cat/paleopatologia-XICongreso/

dimecres, 10 d’agost del 2011

Les biblioteques populars en la pau i en la guerra

Aquests dies d'estiu, a la biblioteca Joan Triadú de Vic, podreu visitar l'exposició Les biblioteques populars en la pau i en la guerra.



De les parets pengen diverses reproduccions dels cartells de propaganda editats durant la República per tal de promocionar la lectura i la cultura entre els combatents.


A més, han editat un breu catàleg, de només quinze pàgines, però molt interessant, on s'explica l'esforç per acostar les biblioteques al front durant la Guerra Civil.

Aquest catàleg es pot agafar lliurament.



Pels que no tingueu l'oportunitat de visitar aquesta exposició, i agafar un exemplar del catàleg, us n'hem fet una còpia i l'hem adjuntat aquí.










































dimarts, 2 d’agost del 2011

Saludem el blog de Janus

Fa poc els amics de Janus SL han creat el seu blog.

Fent el xafarder per les seves pàgines hem trobat aquest article que van escriure a El Punt l'Anna Augé, en Josep Frigola i en Joan Llinàs que porta per títol "Arqueologia i obres: tòpics i realitats". És una mica antic, del 21 de juny de 2009, però no pot ser més vigent.




Com que hi estem plenament d'acord, i a més, ja sabeu allò que diuen de la confiança..., ens hem permès de copiar-los el retall de diari i penjar-lo aquí.

Ara bé, com que tampoc ens oblidem d'allò que sempre cal citar la font, aquí teniu l'adreça del seu blog:

http://janusarqueologiaipatrimoni.blogspot.com/