dissabte, 28 de gener del 2012

I Congreso de víctimas del franquismo, a Madrid

El dies 20, 21 i 22 d'abril de 2012 es farà a la localitat madrilenya de Rivas-Vaciamadrid el "I Congreso de víctimas del franquismo".



Està organitzat pel Foro por la memoria de la Comunidad de Madrid i per la Federación Estatal de Foros por la Memoria, juntament amb l'Ajuntament de Rivas-Vaciamadrid.


Us adjuntem el programa provisional. De tota manera, si voleu més informació, podeu accedir al següent vincle: http://www.congresovictimasfranquismo.org
















dijous, 26 de gener del 2012

L'osteologia al II curs d'actualització en paleopatologia 2012

Ahir al vespre la Valérie Fontaine va oferir la sessió sobre osteologia dins el II Curs d'actualització en paleopatologia 2012, a la Sala d'Actes del Museu d'Arqueologia de Catalunya.



Cal agraïr a la Valérie l'esforç per aconseguir fer amena una assignatura tan espessa.





















dijous, 19 de gener del 2012

Estudi molecular de malalties a l'antiguitat

Ahir al vespre va tenir lloc una nova sessió del cicle de conferències que organitza l'Associació Catalano-Balear de Paleopatologia a la seva seu de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques.

El Dr. Marc Simón va impartir la interessant conferència titulada "Estudi molecular de malalties en l'antiguitat".






Les conferències de l'Associació Catalano-Balear de Paleopatologia es fan el 3r dimecres de cada mes a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, al c/ Major de can Caralleu, núm. 1-7, de Barcelona.

La següent sessió, per si us ho voleu apuntar a l'agenda, serà dimecres 15 de febrer de 2012, de 8 a 10 del vespre, serà impartida pel Dr. Jordi Ruiz i portarà per títol "Episodi del pogrom de Tàrrega".

dijous, 12 de gener del 2012

Inici II curs d'actualització en paleopatologia 2012

Ahir al vespre va tenir lloc a la sala d'actes del Museu d'Arqueologia de Catalunya la primera de les sessions del II Curs d'actualització en paleopatologia 2012, que organitza l'Associació Catalano-Balear de Paleopatologia conjuntament amb el MAC.



La sessió portava el títol de "Concepte i importància de la paleopatologia. Concepte de paleodemografia" i va anar a càrrec del Dr. Joaquim Baxarias.



















dijous, 5 de gener del 2012

Convocatòria 9è memorial Josep Barberà

La Societat Catalana d'Arqueologia ha publicat la convocatòria de la 9a edició del memorial Josep Barberà.

El termini per presentar originals finalitza el 30 de juny de 2012.

dimecres, 4 de gener del 2012

Trenta anys del descobriment del Crani d'Orce


.
Hem trobat una notícia publicada el 29 de desembre de 2011 a Infoalcores, titulada "Treinta años de Orce, el humano que debía ser asno", en motiu del 30è aniversari del descobriment del Crani d'Orce per part del Dr. Josep Gibert.
.

Us en recomanem la lectura; no està de més recordar les injustícies.
.

http://www.infoalcores.es/noticias/andalucia/ciencia-investigacion/72284/treinta-anos-orce-humano-debia-ser-asno