dilluns, 27 de setembre del 2010

Homenatge al Dr. Josep Gibert i Clols

Dijous 7 d'octubre farà tres anys de la mort del Dr. Josep Gibert i Clols, descobridor de l'Home d'Orce.

Aquest dia se li farà un homenatge a Castellar del Vallès en el qual se li lliurarà la Medalla de la Vila a títol pòstum.

L'acte tindrà lloc a les 21 hores, a l'Auditori Municipal Miquel Pont, Plaça del Mercat s/n de Castellar del Vallès.

Durant l'acte es presentarà el documental titulat "El Hombre de Orce" coproduït per Canal Historia i la Nave de Tharsis.

Poc després de l'extraordinari descobriment del crani d'homínid al jaciment de Venta Micena, l'anomenat "Home d'Orce" o VM-0, es van desfermar tot un seguit d'interessos que van portar a un sector de la classe científica a desprestigiar el Dr. Gibert i el seu descobriment; això sí, sense aportar proves científiques, mentre que el Dr. Gibert i el seu equip omplien les revistes mundials de més prestigi amb tot de proves de laboratori que argumentaven que el crani VM-0 era d'homínid.

Aquesta polèmica va estar molt viva a la premsa durant la dècada dels 80, on tothom gosava opinar. Amb el temps, la notícia i la polèmica van anar perdent interès pel gran públic i per la premsa, tot i que entre la classe científica mai s'han esvaït.

Però, des de fa alguns mesos, alguna cosa s'està movent al voltant de Venta Micena, i la premsa es torna a omplir d'articles d'opinió.

Avui us recomanem aquest article titulat "¿Quién teme a Venta Micena?" que el Professor Enrique García Olivares, Catedràtic d'Inmunologia de la Universitat de Granada, ha publicat el passat dijous 23 de setembre al diari andalús "Ideal".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada