divendres, 8 d’octubre del 2010

Lliurada la Medalla de la Vila a Josep Gibert

Ahir a la nit, l'Auditori Miquel Pont de Castellar del Vallès es va omplir de gom a gom per retre homenatge al Dr. Josep Gibert i Clols, que va rebre la medalla de la Vila a títol pòstum.



Amics i col·legues van dedicar-li emotives paraules.



El Dr. Gary Scott (a qui Lluís Gibert anava traduïnt), el Dr. Daniel Turbón i el Dr. Domènec Campillo van recordar alguns moments viscuts junt al Dr. Josep Gibert.


El Dr. Scott és geòleg i investigador del Berkeley Geochronology Center (California, EEUU), va ser l’encarregat de fer la datació cronològica dels jaciments d’Orce. El Dr. Turbón és catedràtic d’Antropologia de la UB i amic personal del Dr. Gibert. El Dr. Campillo és neurocirurgià, paleoantropòleg, director del Laboratori de Paleopatologia i Paleoantropologia del MAC i va fer l'estudi anatòmic del crani d'Orce.


Seguidament, els fills de Josep Gibert van rebre la medalla de la Vila de Castellar del Vallès de mans de l'Alcalde del municipi, sota la mirada de l'Alcalde d'Orce.





Per finalitzar l'acte, es va projectar el documental "El hombre de Orce", produït per La Nave de Tharsis i Canal Historia.
L'estrena de "El hombre de Orce" tindrà lloc al Canal Historia de televisió el proper 14 de novembre. Però abans d'aquesta estrena general s'haurà vist a Castellar del Vallès i al Festival de Cine Europeo de Sevilla, que es farà del 5 al 13 de novembre.


En la fotografia veieu el productor mentre explicava com va sorgir el projecte, acompanyat pel director del documental, Manuel Alonso Navarro Espinosa.

Us recomanem que si teniu l'oportunitat de veure'l no us el perdeu.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada