dijous, 17 de maig del 2012

Enterraments prehistòrics i de la 2a Guerra Mundial

Ahir al vespre va finalitzar el cicle de sessions 2011-2012 de l'Associació Catalano-Balear de Paleopatologia que s'han vingut realitzant cada tercer dimecres de cada mes a la seu de l'Associació, a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.


En primer lloc, Isabel Vallvé va oferir una aproximació a les tipologies d'enterraments a Catalunya en la prehistòria, especialment en el neolític, edat del bronze i fins a l'inici de l'edat del ferro.



Seguidament, el Dr. Joan Anton Ginestà va parlar dels cossos de soldats morts durant la Segona Guerra Mundial al front de l'est, a Rússia, que van quedar sepultats tal i com van trobar la mort.


Es tracta de soldats dels dos bàndols: alemanys, russos, francesos, ...


Actualment aquests cossos s'estan exhumant no per un interès en la recerca històrica o per recuperar el cos i la identitat dels soldats desapareguts, sinó simplement per un afany de trobar objectes que es puguin vendre en el mercat dels col·leccionistes de material bèlic.






També hi ha un col·lectiu que, un cop s'han exhumats els cossos, recupera els ossos per donar-los un enterrament digne. Però, malheuradament, aquests tampoc es preocupen en cercar la identitat d'aquells que tornen a inhumar.







Us esperem al proper cicle de sessions, 2012-2013, que s'iniciarà el tercer dimecres del mes d'octubre de 2012.


Ja us n'anirem informant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada