divendres, 18 de juny del 2010

Les conferències de Monthemhat

Ahir al vespre va finalitzar el cicle de conferències programat per complementar l'exposició Projecte Monthemhat: les mòmies oblidades.

De fet, van ser tres conferències, totes de gran interès.



Va començar la Prof.-Dra. Ingrid Gamer-Wallert oferint-nos una interessant i exhaustiva revisió de la iconografia present en els murs de la tomba de Monthemhat.



Relleus i pintures murals per acompanyar el difunt en el seu viatge, i que narren escenes habituals en la vida de l'antic Egipte, com el conreu del blat o del lli.







Va continuar la Dra. Rosa Dinarès, amb una didàctica i rica explicació sobre els rituals i creences dels antics egipcis pel que fa al procés de la momificació.















I per acabar la jornada, el Dr. Joaquim Baixarias va realitzar un taller on va apropar als assistents la informació que aporta l'estudi dels ossos apareguts en les excavacions arqueològiques.

El cicle de conferències va finalitzar ahir, però si encara no heu vist l'exposició, i teniu ganes de fer-ho, teniu temps fins el 30 de setembre per arribar-vos fins el Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada