dimecres, 12 d’agost del 2009

Els tallers d'arqueologia al Casol de Puigcastellet



Si l'exposició i les conferències eren la part seriosa i científica dels actes del VIIè Cap de Setmana Iber, els tallers d'arqueologia que vam preparar davant mateix del jaciment del Casol de Puigcastellet van ser la part més divertida.









Vam preparar tres espais d'excavació, simulant tres formes de rituals funeraris diferents, un d'època neolítica, un altre d'època íbera, i finalment, un d'època romana.



Es tractava de passar-s'ho bé jugant a fer d'arqueòleg però, al mateix temps, que els nens i nenes aprenguessin mentre comparaven el ritual funerari d'època íbera amb la neolítica i romana.

Tothom va treballar de valent per tenir aquests espais d'excavació a punt. La gent de Folgueroles que col·labora en les festes del poble es mereixen un deu. Cada any hi posen el coll perquè la festa dels íbers surti rodona, i aquell any no va ser cap excepció.





Un dels actes que ja s'han convertit en tradicionals de cada any és la caminada de pujada al Casol de Puigcastellet. Els experts caminadors folguerolencs tenen cura de buscar i preparar noves rutes.







Sempre va bé fer un bon exercici, però quan s'arriba a dalt, encara va millor un bon refrigeri a l'estil íber.







Malgrat la feinada, ens ho vam passar d'allò més bé preparant-ho. Els nens i nenes van passar un dia molt divertit, i més d'un papa i mama no va poder resistir-se a "ajudar" i també es va posar a gratar la terra.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada