dimecres, 12 d’agost del 2009

Vox ossum se'n va de "bolos" a Balaguer


Doncs si. El passat mes de març Vox ossum es va exposar al Museu de la Noguera de Balaguer.






















Hi vam traslladar els plafons i els ossos, i a més, en aquesta ocasió, vam tenir la sort de poder completar-ho amb material del fons del Museu de la Noguera. La major part provinent del jaciment de la necròpolis del Pla d'Almatà de Balaguer i de la necròpolis de la Colomina de Gerb.








Aquest és algún del material arqueològic que va aportar el Museu de la Noguera: dues costelles que conservaven encara les llances que s'hi havien clavat en vida de l'individu, exposades al costat d'un instrument quirúrgic fet amb bronze,




aquestes dues urnes funeràries, al costat de diversos elements d'ornament personal fets també amb bronze,


i aquest vas, que vam situar al costat del nadó d'època romana que ja haviem exposat a Girona, entre altres objectes.


La nit de la inauguració, després dels parlaments de benvinguda de l'Alcalde de Balaguer i de la Directora del Museu de la Noguera, vam efectuar una visita guiada explicant els plafons i el material de les vitrines i responent les preguntes que els assistents van voler formular.


És agradable poder tenir uns instants de contacte directe amb les persones que venen a visitar l'exposició. Els comentaris i les preguntes sovint ens fan reflexionar, per tant, és enriquidor per tothom.


Ens vam trobar molt a gust els dies que vam ser a Balaguer, tant pel tracte rebut pel personal del Museu com pel resultat final de l'exposició.



Ep, i també pels descobriments gastronòmics i les compres vàries que vam fer per les botigues de Balaguer. Que no tot ha de ser cultura històrica i arqueologia!
...

Seguirem informant sobre les noves sortides a altres ciutats que farem amb Vox ossum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada